مقدمه
یک دوربین دید در شب جهت استفاده در محیطهایی داخلی یا بیرونی با نور کم طراحی شده است. دوربین شبکه با قابیلیت دید در شب و تولید تصاویر رنگی، هنگام روز تصاویری رنگی تولید میکند؛ اما با تاریک شدن محیط، به صورت خودکار به منظور استفاده از پرتوهای نزدیک به مادون قرمز به حالت دید در شب سوییچ میکند که در این حالت تصاویری سیاه و سفید تولید خواهد کرد. لازم به ذکر است که حفظ شفافیت و کنترل نویز تصویر به خصوص در محیطهای بیرونی موضوعی به شدت چالشبرانگیز است.
بخش تحقیق و توسعه شرکت اکسیس فناوری جدید جستجوی نور را در این خصوص معرفی کرده است. این فناوری حاصل انتخاب لنز و سنسور مناسب، در کنار اصلاح دادههای تصویر است. ترکیب این فاکتورها- سنسور، لنز و فناوری ساخت چیپست و دانش پردازش تصویر- دوربینهای شبکهای مجهز به این فناوری با عملکردی خارقالعاده ارائه کرده است.
پیشینه فناوری جستجوی نور
فناوری جستجوی نور شامل یک سنسور CMOS با حساسیت فوقالعاده به نور میشود. اما این فناوری چیزی بیش از یک سنسور حساس است. توانایی اکسیس در پردازش تصویر امکان تنظیم فیلتر و درجه شفافیت تصویر را ممکن میسازند. در واقع کارایی بینظیر این فناوری ناشی از ترکیب سنسور، لنز و پزردازش حرفهای تصاویر است.
در مقایسه با دوربینهای آنالوگ، تفکیکپذیری بهتر و رنگهایی زندهتر به خصوص در شرایط کمنور ارائه خواهد شد. کاهش نویز این فناوری در مقایسه با هر دوربین آنالوگ موجود در بازار به میزان بسیار زیادی بیشتر است. این ویژگی به همراه سنسورهای فوق حساس به نور کیفیت تصویری مثالزدنی را فراهم میکند. همچنین، از آنجا که دوربینهای دارای این فناوری دیجیتال هستند، میتوانند قابلیتهایی گسترده از قبیل تحلیل هوشمند تصاویر محیط تاریک و نظارت تصویری پیشرفته ارائه دهند. مزایای این فناوری حساسیت بالا به نور، کیفیت تصویر عالی با نویز کم و پر از جزییات، و تولید رنگهای بهتر در محیطهای تاریک است.
کاربردها
دوربینهای شبکه با قابلیت جستجوی نور راهکاری ایدهآل برای نظارت تصویری محیطهای داخلی و بیرونی کم نور هستند. به ویژه مواقعی که کاربران نیاز به اطلاعات رنگی جهت بهبود تشخیص یا شناسایی اشیا دارند. در مقایسه با دوربینهای معمولی دوربینهای مجهز به این فناوری میتوانند در محیطهای تاریک نیز تصاویری رنگی ارائه دهند.
نظارت تصویری به صورت رنگی در بسیاری از موارد جهت تشخیص و شناسایی قطعی افراد، اشیا و وسایل نقلیه ضروری مینماید. چنین دوربینهایی در کاربردهای رو به افزایش نظارت تصویری و در مکانهای کمنور مانند پارکینگها، محیطهای شهری، مدارس و محوطههای آموزشی و سایتهای ساخت و ساز میتواند به شدت مفید واقع گردد. نیروگاهها، زندانها، راهآهن و ... از دیگر مکانهای مناسب جهت به کارگیری این فناوری هستند. به کمک این فناوری در محیطهای به شدت کمنور مانند سایتهای ساخت و ساز که تنها روشنایی آنها یک پروژکتور است، الزام استفاده از نور مادون قرمز جهت تصویربرداری در شب را در اغلب موارد از بین میرود.
مقایسه کارایی فناوری جستجوی نور
در سه شکل زیر تصویر انبار یک فروشگاه دیده میشود. در تصویر اول جزییات ناقص و نویز تصویر زیاد است. در تصویر دوم جزییات تصویر با دوربین آنالوگ واضحتر شده اما در تصویر سوم که با فناوری جستجوی نور حاصل شده جعبهای در انتهای انبار دیده میشود که در تصاویر قبلی قابل رویت نیست. با مشاهده این تصاویر کارایی تحسینبرانگیز قابیلت جستجوی نور اکسیس مشاهده میگردد. این قابلیت به ویژه برای محیطهای حساس میتواند نقشی حیاتی ایفا نماید به گونهای که انتظار میرود این نوع دوربینها آینده سیستمهای نظارت تصویری را خواهند ساخت.
شکل 1: تصویر دوربین به کمک پرتو مادون قرمز
شکل 2: تصویر دوربین آنالوگ با قابلیت کار در نور کم
شکل 3: تصویر دوربین با قابلیت جستجوی نور