مزایا و معایب دوربین زوم
دوربین زوم و PTZ هر کدام مزایا و معایبی در شبکههای نظارت و کنترل دارند. با توجه به استفاده از سیستمهای نظارت تصویری که اکنون بخشی ضروری از فعالیتهای مهم تجاری در اکثر صنایع هستند، مطمئنا میتوان این خبر خوب را اعلام کرد که استفاده از فناوری پروتکل اینترنت (IP) برای راه اندازی یک سیستم نظارت تصویری هرگز به این آسانی نبوده است. سیستمهای نظارتی مبتنی بر IP حداقل 20 سال است که در حال توسعه بودهاند و اکنون که این فناوری به بلوغ کامل رسیده است، دوربینهای IP انتخاب مناسبی برای اکثر کاربریهای صنعتی هستند و آنها را میتوانید از نمایندگی axis تهیه کنید.
دوربینهای مداربسته در چندین شکل مختلف از جمله دوربینهای فیشر، سیستمهای موقعیت یاب، دوربینهای چند منظوره، دوربینهای زوم و دوربینهای صفحهای / شیب دار / زوم (PTZ) در دسترس هستند که بهترین انتخاب با توجه به نوع کاربری و محیط مورد استفاده هستند. در اینجا توضیحاتی در مورد تفاوتهای بین این دوربینها ارائه شده است که به کاربران نهایی و سیستمهای یکپارچه در درک بهتر این نوع دوربینها کمک میکند و در نهایت منجر به این میشود که بهترین انتخاب را با توجه به کاربری مورد نظر خود داشته باشند.
دوربین زوم چیست؟
دوربین زوم دوربینی است که از بزرگنمایی نوری و قابلیت فوکوس خودکار پشتیبانی میکند. برخلاف دوربینهایی که دارای لنزهای واریفوکال ثابت هستند، دوربینهای زوم به کاربران این امکان را میدهند که از راه دور بزرگنمایی کنند و لنزها باعث میشوند که به جای تنظیم دستی به راحتی به صورت خودکار فوکوس کنند. به طور سنتی، سیگنالهای کنترلی استفاده شده برای انجام عملکرد بزرگنمایی دوربینهای زوم از طریق اتصال سریال RS-485 منتقل میشوند، اما دوربینهای جدید با استفاده از IP، سیگنالهای کنترلی را از طریق اترنت به همراه سیگنال ویدیویی انتقال میدهند.
دوربینهای زوم فاقد عملگرهای صفحهای و شیبدار هستند که در دوربینهای PTZ تعبیه شدهاند و پیامد آن این است که برای برنامههایی که برای اسکن از طریق زاویه دید گسترده نیاز به یک دوربین واحد دارند، مناسب نیستند. با مقایسه بدنه دوربینها، دوربینهای PTZ معمولا درون یک محفظه گنبدی قرار میگیرند، در حالی که دوربینهای زوم میتوانند دارای محفظههای گنبدی یا جعبهای باشند. دوربینهای زوم برای برنامههای نظارتی مانند نردههای مرزی مناسب هستند، که میتوانند با استفاده از یک دوربین نصب شده در یک جهت ثابت که قابلیت بزرگنمایی تا فواصل 2 یا 3 کیلومتری را دارند، کنترل شوند. از آنجا که دوربینهای زوم قابلیت فوکوس بر روی اشیای مجاور و دور را دارند، هنگامی که پروژه شما دارای شرایط زیر باشد، میتوانید از دوربینهای زوم استفاده کنید.
- مناطق نظارتی اصلی شامل اشیای مجاور و اشیای دور باشد
- نیاز به نظارت بر یک منطقه گسترده داشته باشید
- نیاز به فوکوس واضح بر روی اشیای دور داشته باشید
نمونههایی از برنامههای کاربردی در دنیای واقعی با شرایط فوق شامل نظارت بر حصار محیطی، نظارت بر مرز، نظارت بر ترافیک بزرگراهها و نظارت بر مسیر راه آهن است.
H2 گزینههای PTZ
یک اسکنر صفحهای / شیب دار (PT) یک لوازم جانبی است که برای تبدیل یک دوربین ثابت و غیر زوم به یک دوربین PT یا یک دوربین زوم به یک دوربین PTZ استفاده میشود. اسکنرهای PT از اتصال یک قاب اصلی به موتور به منظور ایجاد حرکات اسکنر صفحهای و شیبدار تشکیل شدهاند.
نوع اسکنر PT در حالت زاویهدار دارای ماژول دوربینی با انعطاف پذیری بیشتری است، اما سرعت حرکت کمتری داشته و نصب آن پیچیدهتر است. با این حال، تفاوت اصلی بین نوع اسکنر و نوع گنبدی، توانایی کار با یک برف پاک کن و اشعه مادون قرمز (IR) است.
استفاده از برف پاک کن و اشعه IR
با توجه به این که نور ماه و تابش نور ستارگان، تنها منبع نور موجود پس از غروب آفتاب هستند، یک روشنگر IR بخش مهمی از سیستمهای نظارتی به حساب میآید چرا که نظارت در شب به همان اندازه نظارت و کنترل در روز حائز اهمیت است. در یک گنبد سرعت PTZ، از آنجا که ماژول دوربین در داخل محفظه چرخانده و زوایهدار میشود، جابجایی یک روشنگر IR خارجی به همراه ماژول دوربین عملی نیست، و به همین دلیل استفاده از یک گنبد سرعت PTZ همراه با یک روشنگر IR مناسب نیست. میتوان ادعا کرد که با ایجاد یک چراغ مادون قرمز در اطراف ماژول دوربین در داخل پوشش گنبدی میتوان این مسئله را برطرف کرد، اما انجام این کار فقط باعث ایجاد روشنایی در فواصل کوتاه میشود و همچنین گرمای بیش از حد تولید میکند.
از طرف دیگر، PTZهایی از نوع اسکنر PT معمولا با توجه به این نکته در نظر گرفته میشوند که بدنه اسکنر به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا با یا بدون روشنگر IR با اتصال یک آداپتور اضافی روی بدنه اسکنر قابل استفاده باشد. چنین پیکربندی اجازه میدهد تا کل دستگاه به طور همزمان به صورت صفحهای و شیبدار کار کند و همچنین از بروز مشکلات بیش از حد در داخل دستگاه اسکنر جلوگیری میکند.
علاوه بر اشعه مادون قرمز، برف پاک کن نیز برای استفاده در بسیاری از محیطهای کاربری مورد نیاز است تا از عملکرد مطمئن سیستم نظارتی آنچنان که در نظر گرفته شده است اطمینان حاصل شود. به عنوان مثال، در محیطهای غبارآلود، یک شیشه یا پوشش آکریلیک در جلوی پوشش محافظ یا پوشش گنبدی قرار میگیرد تا به راحتی در برابر نفوذ گرد و غبار از آن محافظت کند، در نتیجه کیفیت تصاویر نمایش داده شده در اتاق کنترل شما کاهش مییابد. در این محیطها، باید از یک محافظ با یک برف پاک کن داخلی استفاده کنید.
از آنجا که پوشش گنبد سرعت PTZ دایرهای است، نمیتوان یک برف پاک کن را روی پوشش گنبد نصب کرد تا هنگام تجمع گرد و غبار آن را تمیز کند. از طرف دیگر، به راحتی میتوان یک برف پاک کن را بر روی پوشش محافظ اسکنر PT نصب کرد زیرا این پوشش دارای یک فرم جعبهای سنتی است.